onsdag 11 april 2012

LCHF Lasagne

Av någon anledning krånglade pastaplattorna och fastnade i bakplåtspappret, det gick ju så bra förra gången! Well well, de gick att skrapa av med stekspade men det tog lite extra tid =) Gott blev det hur som helst! Är man vettig nöjer man sig med att göra halv sats, det blev lite mer än jag tänkt men nu är frysen laddad!

12-16 portioner (2 stora formar)
8 ägg
250 g Philadelphia
1 dl fiberhusk

1200 g blandfärs
2 paket bacon
500 g champinjoner i klyftor
1 gul lök
2 klyftor vitlök
3 burkar krossade tomater
3 msk kalvfond
1 msk balsamvinäger
1 msk tomatpure
1 ask frysta örtkryddor Provencale
salt och svartpeppar

6 dl mjölk
3 dl vispgrädde
300 g riven ost (jag tog gräddost)
salt och vitpeppar

4 tomater
500 g mozzarella
riven ost

Börja med pastaplattorna. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen poröst och tillsätt sedan färskost och fiberhusk. Vispa ihop. Dela upp smeten på 4 bakplåtspapper och bred ut den med en slickepott. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla smeten så tunt det går. Lägg över på en plåt och grädda i ca 10 minuter. Låt papprena vara kvar under gräddningen. Låt "pastan" svalna och skär sedan i bitar om du vill, jag lät dem vara hela för enkelhetens skull.

Gör sedan köttfärssåsen. Stek och blanda bacon, champinjoner, köttfärs och lök. Jag stekte allt för sig och blandade sedan i en stor gryta. Pressa i vitlök och tillsätt krossade tomater, fond, balsamvinäger och tomatpuré. Låt puttra så länge du har tid till, ju längre desto godare! Smaka av med salt och peppar och tillsätt örtkryddorna först mot slutet.

Låt mjölk och grädde koka upp, ta av värmen och tillsätt sedan riven ost. Smaka av med salt och peppar.

Lägg nu ihop lasagnen. Börja med ostsås, fortsätt med pasta, köttfärssås, skivade tomater, mozzarella och ostsås. Lägg sedan ett pastalager till och toppa med köttfärssås, ostsås och till sist riven ost. In i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter, det är klart när det bubblar i lasagnen och osten fått lite färg. Servera gärna med en blandad sallad, vi gjorde en favorit på babyspenat, paprika och cocktailtomater i olika färger och rödlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar